Hozzávalók:
- 6 tojás
- 37 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 37 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 0,5 kg meggy
Elkészítés:
A 6 tojást a cukrot és a margarint összedolgozzuk, ha darabos marad habverővel rásegíthetünk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a meggye felével együtt hozzáadjuk a masszához. A maradék meggyet akkor tesszük a tetejére, ha a piskóta már félig átsült. Előmemelgített sütőben, alacsonyabb hőfokon kb. 40 percig sütjük.
Ha befőttből készíted, a meggyet lisztezd be egy kicsit, hogy ne süjjedjen le a sütemény aljára. A margarin miatt nem ég le, de a biztonság kedvéért be lehet lisztezni a tepsit. Porcukorral megszórva tálaljuk. :)
Elkészítési idő: 1 óra
Nehézségi szint: könnyű
|